Underholdning & Oplevelser

Streetdans, rap og skating bliver mere og mere populært. Efter længere års pause finder flere og flere unge sammen i et urbant miljø og fællesskab. Denne form for fællesskab er muligvis et brud med den travle livsstil, der ellers er blevet ført og prædiket i mange årtier efterhånden. I dette miljø tager man sig tid til at fejle, tid til kreativitet og frigørelse, så den enkeltes personlige udtryk får rum. Opbakningen i dette community er anderledes end mange andre arenaer i den moderne verden. Her er det selvfølgelig, som mange andre steder, fedt at være dygtigt. At have færdigheder. Og at vise dem frem. Men det er på en anden måde vigtigt at øve sig her. Fejl og fællesskab går hånd i hånd, mens de store tager de yngre under vingerne og lærer dem de nyeste tricks, beats og moves. Fællesskabet er ikke begrænset til aldersgrupper eller færdigheder, og det sociale hierarki er på en speciel måde brudt ned her.

Stilen kendetegner dem

Vi vil alle gerne høre til. Have et sted, hvor vi hører hjemme og være en del af et fællesskab. Mange fællesskaber har derfor også brug for at have nogle fællesnævnere, så de har noget at samles om, men også så de er genkendelige for hinanden. De samles om at skate, rappe og danse. Musikken, de hører, samler dem, og tøjet de har på, gør dem synligt en del af gruppen. De lavthængende bukser, store hættetrøjer og huer eller kasketter er et stiludtryk, som mange følger i disse miljøer. Helt ned til skoene er der tænkt over, hvordan man udtrykker sig. En klassisk sko i dette miljø kunne være en Nike Dunk low. Denne model har samme streetlook, som de store sweatshirts og kasketterne. Et par Nike Dunk low er lave og stemmer overens med den jordnære tilgang i fællesskabet. Miljøet har ikke længere noget at gøre med sociale udskud, og hullerne i bukserne er mere et stilvalg end et udtryk for mangel på penge. Det ses også ved valget af sneakers, som Nike Dunk low. Skoene er af høj kvalitet, og de færreste vil associere Nike Dunk low med en, der er løbet tør for penge.

Nike Dunk low er prestige

Selvom miljøet og fællesskabet går meget op i at nedbryde det sociale hierarki, betyder det ikke automatisk, at der ikke er prestige i bestemte ting. Ligesom det fortsat vil være blæret at være den bedste på skaterrampen, vil et par Nike Dunk low selvfølgelig også udstråle en vis prestige. Det er ikke nødvendigvis, som at vandre rundt med en Louis Vuitton taske, men det er et kendt mærke, som viser, at man går op i sin stil. At man gennemfører looket, fordi man er en del af miljøet.