De fleste ved, at danske jokes kan have et meget ironisk præg, som kan opfattes uforskammet af udlændinge, der ikke kender til danskernes brug af ironi. Men hvis du er til ’alle børnene jokes’, ’århusianer jokes’, ’blondine jokes’ eller noget af det andet, der går ind under den danske humor, er denne side det rigtige for dig. Her kan du eksempelvis få svar på dette spørgsmål: ”Hvad kalder man en århusianer med spredte baller?” Du kan også få svar på dette spørgsmål: ”Hvad er forskellen på en død baby og en Ferrari?” Besøg denne side, hvis du ønsker at læse nogle sjove og korte danske jokes.

Humor gør os lykkelige

Humor er i bund og grund menneskets egenskab til at fortolke en bestemt handling eller sætning som noget, der er sjovt. Humoren er en vigtig grundsten i sociale sammenhænge, netop fordi det giver os chancen for at grine sammen – en følelse af fornøjelse og glæde, de af os fleste higer efter. Når vi griner, kan vi siges at sympatiserer. Humor giver grund til at grine og kan gøre os lykkelige.

Humor gør os stærke

Psykoanalytikeren Freud argumenterede i sin tid for en fremstående sammenhæng mellem humor og menneskets psykiske modstandskraft. Hans forskning viser nemlig, hvordan humoren kan hjælpe os til at komme igennem en svær situation, netop fordi humor gør det muligt at se noget som tragikomisk. Humor er derfor et tegn på psykisk overskud og kan gøre os stærke.

Humor handler om timing

Hvis noget skal være sjovt, er det selvfølgelig vigtigt, at timingen er helt rigtig. Det er en kendsgerning, at hvis du viser din humor for sent eller for tidligt, så mister joken sin virkning og kan i værste fald gøre folk sure eller kede af det. Hvis der er krig mellem flere lande, hvor rigtig mange mennesker dør, giver det sig selv, at det ikke er et emne, der skal jokes med. Men hvis krigen for længst er overstået, og den ikke længere påvirker os som folkefærd, kan en kæk bemærkning om en sådan krig være med til at lette en stemning. Det sjove opstår oftest, når der bliver gået lige til grænsen, netop fordi det kan blive tragikomisk. Kunsten er at samle os alle sammen med gode jokes og ikke lade dårlige jokes medvirke til, at vi fjerner os fra hinanden. Humor handler om timing, fordi de både kan samle og splitte os.